Miss bidrottning

Alla inlägg den 15 januari 2011

Av bidrottning - 15 januari 2011 19:16

Hej på er ! Då är snart lördagen till ända.

I morse vaknade jag med en ovanlig känsla, som jag inte känt..på jag vet när??!
Jag kände mig pigg o full med energi! Härligt ! Var nästan så jag blev gråtfärdig..asså man vill ju inte klaga hela tiden..men tror fibron gör sitt till just nu..är sådär läskigt slut i kroppen hela tiden. Vill så mkt men orkar ingenting!!

Å då menar jag ingenting..det finns folk som säger att de är trötta o orkeslösa..men ändå tvättar, städar, åker hit o dit, har folk hemma på middagar, tar långa promenader...ja det finns inte på min karta! Lat, slö kanske ni tänker..jag är den sista människan som är det egentligen..men så är det vi som oftast drabbas av fibro med, som aldrig sagt nej, som gjort ändå.

Ja ja slut svamlat om det nu, men därav glädjen att jag kände mig lite energifylld imorse :)


Det var meningen att Felicias morbror Simon skulle ha kommit hit idag, spelat wii och ätit tacos med oss, o sen sovit kvar. Han är Felicias stora idol så hon hade sett fram emot det heeela veckan lång! Men så ringde telefonen kl 9 imorse, från en krasslig Simon, som hade spytt hela natten :( Stackarn! Ja då vill vi inte ha hit han heller!!


Så Felicia ringde en kompis istället som kom hit o lekte.

Å jag visste ju inte riktigt vad jag skulle göra med min energi;) men efter ett tag kom jag på Kärleksmums! Så så fick det bli..med lite hjälp utav karln, fick ju så satans ont i ryggen efter ett tag.

  
Hemskt goda blev det iaf, med en dubbelsats utav den där glasyren ovanpå :P

Men som allt annat just nu så kom ju halsbrännan som ett brev på posten :(

Ni ska bara veta hur less jag är på den nu!! Med Felicia hade jag inte alls såhär pass, då var det mer att det kunde bränna lite vid sänggående så jag fick palla upp med kuddar..jag är så evinnerligt glad att detta kommer gå över när graviditeten är över, tänk de som har såhär jämt! Det tar ju udden utav glädjen i livet..men som sagt, bra diet för tjock blir man då inte !

Johan gjorde tacos nu på kvällen, en massa goda tillbehör..men vad fick jag göra?

Jo byta ut den flata tallriken mot en djup o ta min yoghurt..:( det gick bara inte att äta utav det..brännan går upp i hela halsen, upp i käken värker det, sen vidare ut i bröstet o bak i ryggen.. Å sen kommer illamåendet på det.


Så en roligare middag hade jag ju kunnat ätit..blev deppad o sket i att sitta vid matbordet över huvud taget..barnsligt kanske? Men jag blir så less.


Nu är det handboll som går på teven här hemma och det ser ljust ut för Sverige hittills iaf.

Hoppas ni får en mysig lördagskväll!

  


Av bidrottning - 15 januari 2011 13:19

Barnet
De sparkar du känt tidigare är nu mer som knuffar eftersom barnet börjar bli för stort för att röra sig fritt i fostervätskan. Barnets lungor förbereder sig inför den riktiga andningen. Kroppens viktiga organ och nervsystem fininställs. Underhudsfettet som det varit magert med tidigare har nu vuxit till och barnet ökar snabbt i vikt. Nu utvecklar barnet förmågan att svettas.
Vikt: 2 kg.

Mamma
Magen tar mycket plats och dina lungor, urinblåsa och magsäck har det trångt därinne. Det är inte ovanligt att man drabbas av trög mage eller förstoppning under senare delen av graviditeten. Orsakerna kan vara flera, bland annat hormonet progesteron som hämmar tarmrörelserna, att man inte kan röra sig lika mycket som vanligt eller att livmodern trycker på tarmarna En annan bidragande orsak till trög mage är järntabletter som många tar under sin graviditet. Drick mycket, ät fibrer och rör på dig så mycket du orkar. Kroppen börjar förbereda sig för förlossning och du kan känna lättare förvärkar som mensvärk ungefär. Det kan också läcka mjölk ur brösten. Har du anmält dig till en förlossningskurs?

Pappa/partner

Trygghet blir viktigare när man väntar barn och det är vanligt att man ser över sin ekonomi och försäkringar. Hur är det med hem- och livförsäkring? Ska barnet försäkras? Allt detta bestämmer ni själva. Prata redan nu om hur ni ska göra med föräldraledighet och uttag av föräldrapenning. Några vill ta ut ungefär lika. I andra familjer tar en part större delen. Motiven varierar. Ni kan ta ut föräldrapenning redan 60 dagar innan förlossningen, men tänk på att om ni tar ut dagar innan födseln så har ni färre dagar att ta ut efter. Hör med försäkringskassan om vilka regler som gäller.

Ovido - Quiz & Flashcards