Miss bidrottning

Alla inlägg den 4 januari 2011

Av bidrottning - 4 januari 2011 12:35

Jahopp, nu gick det inte att dra ut på det längre..idag ska jag hämta ut ångestdämpande medicin-setralin.

Jag var in och pratade med läkaren om det igår och jag förklarade mina besvär, den senaste tiden nån ångestattack varje dag. Det tär som fan på psyket !!

Eftersom jag fick förlossningsdepression med Felicia så vågar de inte chansa utan tycker det är bättre att sätta in denna medicin nu så jag blir lite starkare till förlossningen och därefter.


Vi hade en himla diskussion igår, jag som knappt vill ta alvedon nu!

Gillar inte att ta en massa tabletter annars heller, men allra helst nu!

Hade jag bara haft mig själv att tänka på så hade jag inte tvekat nu, så pass känner jag att jag behöver.

Men som läkaren sa, det är ju inte bra för bebisen med dessa attacker heller..o när jag var in på förlossningen häromdagen så kopplde de på en CTG o jag såg bebisen hjärtljud..när jag kände mig stressad låg de uppe runt 160..ända upp till 168..men tänkte jag på att slappna av gick de direkt ner till 142..145


Läkaren hade pratat med en massa gynekologer, andra läkare osv..de hade då kommit fram till att Setralin/Soloft var bäst för mig, det är tydligen mest forskat kring detta på gravida.

Det som kan ske är att barnet blir lite mer otröstligt efter 24 timmar efter födseln, snabb andad så den kan behöva hjälp med andningen. Men det händer ca 1-2% av alla barn och är inget som är farligt. Vid panikångestattacker påverkas 100% av alla barn och vid såhär mkt ångest som jag har nu så kan ju syresättningen till moderkakan bli sämre tex... Så jo, efter mycket om och men så ska jag börja äta! Men de fick mig inte längre än till lägsta dosen, 25mg fram till förlossningen så får vi se sen.




Ovido - Quiz & Flashcards