Miss bidrottning

Alla inlägg den 20 september 2010

Av bidrottning - 20 september 2010 19:29

Jag vete sjutton om Felicia ska få gå på ungdomsgården i veckorna..de har öppet månd, onsd o fred..ja o så söndag.
Men tror hon får nöja sig med fred o sönd ett tag framöver.
Idag cyklade hon dit direkt efter skolan(14.10) med en kompis och så åkte Johan och hämtade henne vid 17.30
Men gud vilken trött o tjurig unge som kom hem..och då hade hon läxa att göra. Det är ju rätt så mkt läxor nu ändå i 4an, som såklart ska gå först !

Så hann hon inte vara hemma länge förrän kompisen ringde och frågade om de skulle leka imorrn, men si det fick hon inte för mamsen..inte med det här humöret ! Hon behöver vila o ta det lugnt imorgon.

Jag tycker personligen att det blir sent för henne att komma hem 17.30..sen hinna med läxa och äta middag och sen vill jag gärna att hon ska hinna med att varva ner också innan sängen kl 20.
Är jag fjantig?

Sen fick hon lov att duscha idag..jag visste att det inte fanns någon badhandduk där inne men tänkte att hon får väl ropa när hon är klar.
Men ut kommer ungen med en handduk virad runt sig..med handduken som legat på golvet som vi burkar ha då vi duschat eftersom det blir lite blött där då.
Ja vad säger man??

Ja hon går iaf och tar av sig handduken och tar en ren, sätter på sig nattkläder och kommer hit till soffan där jag ligger med en filt över mig..å drar av mig filten och tänker använda den själv! Filten som jag hade just då.
Så ja, hon tog ju en annan...

Lite matt blir jag ibland;)
  

Av bidrottning - 20 september 2010 10:14

Nu är du 14 veckor gången (eller gravid i 15:e veckan, om du föredrar att räkna så). Nu börjar din bebis få hår. Vilken färg det kommer att bli får du däremot vänta med att se. Visserligen har du ju genetiska ledtrådar från din och din partners familj, men det kan ändå bli en överraskning vid födseln. Din bebis har fint hår över hela kroppen som kallas lanugo, men det brukar försvinna mot slutet av graviditeten. Ditt eget hår är kanske också tjockare och blankare än vanligt (en av de trevligare biverkningarna) — så njut av ditt fina hår medan det varar!

Nu är bebisen ungefär 8 centimeter lång och väger cirka 40 gram. Nu växer kroppen fortare än huvudet. Denna vecka kommer den papperstunna huden att täckas med den duniga kroppsbehåring som kallas lanugo och vanligtvis försvinner innan bebisen föds. Ögonbryn börjar växa och huvudet kan vara täckt med dunigt hår, men det är svårt att förutse hur ditt barns hår kommer att se ut efter förlossningen.

Impulser från hjärnar gör att fostret tränar sina ansiktsuttryck. Från och med den här tiden kan fostret gripa, kisa, rynka på ögonbrynen och grimasera. Det kanske till och med kan suga på tummen. Njurarna utsöndrar urin, som fostret kissar ut i fostervattnet. Detta fortsätter under hela graviditeten.


Ovido - Quiz & Flashcards