Miss bidrottning

Direktlänk till inlägg 18 maj 2010

DU är ansvarig

Av bidrottning - 18 maj 2010 13:46

Jag följer en blogg; http://viktinfo.wordpress.com
Den tjejen läser just nu Tjockholmsbibeln av Jonas Gårde.
Ett utav de 20 budorden var så klockren !! Som att jag hade skrivit varenda bokstav, varenda punkt !! Här kommer det:

Fjärde budordet i ”Tjockholmsbibeln” av Jonas Gårde

4. Du är ansvarig
Det finns inte någon metod i hela världen som kan hjälpa dig att gå ner i vikt om du inte först tar ett beslut själv och inser att det är du själv som äger själva problemet.

När det är så att jag har accepterat att problemet finns då är det också så att jag är ansvarig och då är det också samtidigt svårare att inte göra någonting åt det hela.

En bra start kan vara att inse varför jag har hamnat i denna situation men det som egentligen räknas är ändå att jag gör någonting åt den. För att lyckas måste jag vara fullständigt ärlig med vart jag befinner mig i mitt liv och vart jag vill komma. Vi har resurserna och kunskaperna som krävs för att göra de förändringar vi vill uppnå. Det behöver inte vara något magiskt alls för att förändra livet. Kanske är det så att du kan få goda råd av din coach som du valt eller från experter runtomkring men i slutändan kommer det vara man själv som gör förändringen och det kommer stå i proportion till vilket förmåga du har att på ett ärligt sätt inse ansvaret för dig själv.

När jag tänker på detta så känns det som om jag nog aldrig riktigt har accepterat att det verkligen är så att det är jag som äger problemet och att det helt enkelt är så att det är jag som måste göra någonting åt själv problemet. Det känns ju som om det är så att jag verkligen måste inse detta för att det ska hända någonting. Jag vet att det är så att jag kan ha hur många bortförklaringar som helst till att jag inte kan eller inte vill gå ner i vikt, men längst därinne så vet jag att jag inte mår bra av det hela och att jag skulle må bättre av att gå ner i vikt. Varför gör jag då inte detta – det är ju det som är så himla dumt.

Jag har nu bestämt mig för att jag ska ta på mig detta ansvar och även om det kommer att ta tid så är det så att jag ska gå ner i vikt och jag ska klara det. Jag har tagit tag i själva ansvaret och inte någon annan än jag själv äger problemet och ansvara för det. Jag tror att det är detta som också gör att jag själv känner att jag inte vill göra någon magsäcksoperation utan jag känner att jag verkligen vill göra någonting som jag klarar av själv. Jag vill se att det går och jag vet att det går bara det är så att jag känner att jag ger mig den på det och anstränger mig.

 
 
Ingen bild

Malin

18 maj 2010 20:57

Ja, detta var verkligen bra skrivet :)
Jag känner igen hans namn, har han kanske skrivit andra oxå?
Hoppas dagen din varit bra.
Kram på dej!

 
Lotta

Lotta

18 maj 2010 22:40

Vad gäller Jonas så är har psykoteraoeut men har medverkat i många olika program och det senaste har nog varit grannfejden där han har varit en av medlarna. det är därifrån och från Tjockholmen som jag själv känner igen honom.
Roligt att du gillade det så mycket och att du själv känner dig peppad till förändring!
Lotta

http://www.viktinfo.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bidrottning - 27 oktober 2011 17:59

http://vimsmaja.blogg.se    

Av bidrottning - 25 oktober 2011 09:44


Snart flyttar jag! Håll utkik efter den nya adressen .     ...

Av bidrottning - 24 oktober 2011 08:32


Nu behöver jag verkligen hjälp här inne. De har breddat  headern och jag behöver göra en ny design! Men kan jag det? NEJ! I need some help!! Please! Vill göra om den helt på en gång.   Någon som är duktig på att designa bloggar?   ...

Av bidrottning - 21 oktober 2011 18:20

Johan Alander..det var inte så länge sedan som jag fick upp ögonen för honom. Han var med på Efter 10 med Malou..vilken historia han berättade. Ingen lätt uppväxt där inte...Han har skirivit en bok också, om sin uppväxt, den är ett måste för mig att ...

Av bidrottning - 18 oktober 2011 11:35

Jag vill bara tipsa om en grejGroupon! En sajt där man kan få upp till 70% rabatt på allt mellan himmel o jord..från husgeråd till upplevelser.Som häromdagen tex..då fick jag ett erbjudande om en klippning,färgning/slingning & hårspa(huvudmassage mm)...

Ovido - Quiz & Flashcards