Miss bidrottning

Direktlänk till inlägg 6 september 2010

Äppelpaj <3

Av bidrottning - 6 september 2010 12:14

Äppelpaj är något som jag är svag för, helt ska det vara ett tjockt..frasigt täcke över äpplena.
Idag efter skolan, ska Felicia ha med sig en kompis hem, då kände jag för att bjuda dem på äppelpaj som mellis.
Jag=Johan bakar.:)


Jag googlade tidigare på äppelpaj och fick fram ett recept som lät himmelskt gott ! Även fast jag inte är överförtjust i mandelmassa, som det är i receptet så vet jag att det gör pajen så saftig !
Även denna gången, ingen direkt smak av mandelmassa tyckte jag.

Nu i hösttider tänkte jag dela med mig utav detta receptet !
Johan är just nu ute i hästhagen och plockar äpplen :)

Äppelpaj med mandelmassa

En supergod och superenkel paj, särskilt om man som jag gillar mycket täcke på pajerna. Det är en vanlig enkel smulpajsdeg med mandelmassa i.



Äpplen, så många du tycker att det ska vara, skalade och skivade eller i klyftor

150 g smör

3 dl vetemjöl

1 dl socker

100 g mandelmassa, riven

Lägg äpplena i en smord ugnssäker form. Blanda samman ingredienserna till en deg. Kavla eller kläm degen till ett täcke som läggs över äpplena. Grädda i 225 grader i 25 minuter. Ät med vaniljsås. Mums.

 
 
Ingen bild

Malin

6 september 2010 14:20

Vilken bra kombo, du bakar men så är det Johan som gör det, hihi :)
Ja, som jag sa innan så låter detta gott men är ju inget för mig. Men jag älskade verkligen mandelmassa när jag tålde det, kan fortfarande bli sugen på det fastän det är jätte många år sen jag blev allergisk.

Kul med lite barn och liv hemma hos er nu då :)
Kramar!

 
Terese

Terese

6 september 2010 23:52

Åh vad gott det låter med äppelpajen!! Jag har för mig att min man inte gillar mandelmassa så just det här receptet kanske inte går hem härhemma.

Tack så hemskt mycket för dina fina ord...som vanligt :-D Det är nog som du säger, när man väl är uppe i det så tänker man nog inte så mycket. Men det är nog det som skrämmer mig lite också. För just så var det med Vilmer. Var så uppe i allt med honom att jag inte ens orkade med något annat. Privatlivet med maken har ju fått sig en rejäl törn och som känns av fortfarande ibland. Men det är väl helt enkelt så att ha småbarn. Filippa var det inga problem med, hon var ju mycket enklare att ha att göra med. Ett A-barn liksom så där blev inte riktigt vårt förhållande lidanade på samma sätt.

Är rädd för hur det kommer att bli den här gången. Mer jobb, känna stressen att man inte hinner med barnen eller allt annat runtomkring samtidigt som man känner att man inte tid för varandra! Jag tror också, som du skrev att allt det här med graviditeten kom så plötsligt att jag inte hinner med riktigt. Var ju absolut inte meningen att det skulle bli nu utan om några år eftersom jag vet vad påfrestande små barn kan vara för fibrovärken. Man ska ju orka med pga smärtorna också.

Ja jag får nog ta och boka en tid hos min psykolog snart så jag får prata ut lite!

Tack så hemskt mycket igen.

Stora kramar till dig!

http://teresedenrara.blogg.se

 
Monica

Monica

7 september 2010 13:23

Äppelpaj hör ju verkligen hösten till, nu blev jag också sugen... tror jag ska köpa med mig lite äpplen och vaniljsås när jag ska till affären senare i dag... :)

http://katt-drottningen.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av bidrottning - 27 oktober 2011 17:59

http://vimsmaja.blogg.se    

Av bidrottning - 25 oktober 2011 09:44


Snart flyttar jag! Håll utkik efter den nya adressen .     ...

Av bidrottning - 24 oktober 2011 08:32


Nu behöver jag verkligen hjälp här inne. De har breddat  headern och jag behöver göra en ny design! Men kan jag det? NEJ! I need some help!! Please! Vill göra om den helt på en gång.   Någon som är duktig på att designa bloggar?   ...

Av bidrottning - 21 oktober 2011 18:20

Johan Alander..det var inte så länge sedan som jag fick upp ögonen för honom. Han var med på Efter 10 med Malou..vilken historia han berättade. Ingen lätt uppväxt där inte...Han har skirivit en bok också, om sin uppväxt, den är ett måste för mig att ...

Av bidrottning - 18 oktober 2011 11:35

Jag vill bara tipsa om en grejGroupon! En sajt där man kan få upp till 70% rabatt på allt mellan himmel o jord..från husgeråd till upplevelser.Som häromdagen tex..då fick jag ett erbjudande om en klippning,färgning/slingning & hårspa(huvudmassage mm)...

Ovido - Quiz & Flashcards