Direktlänk till inlägg 5 maj 2010
....blev det här idag !
Portioner: 6
Förberedelse: 15 min
Tillagning: 45 min
ProPoints/portion: 7
Ingredienser:
10-12 potatisar
1 dl köttbuljong (gjord på tärning och vatten)
360 g köttfärs
2 gula lökar
2 burkar krossade tomater
2 vitlöksklyftor
2 burkar Arlakökets lättcreme fraiche m paprika & chili
4 msk fond
2 tsk basilika
salt
svartpeppar
Beskrivning:
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och skiva potatisen och lägg dem i en ugnssäker form och slå över den utblandade buljongen.
Sätt in potatisen i ugnen i ca 30 minuter.
Hacka under tiden löken, bryn den i en stekpanna tillsammans med färsen.
Häll påkrossade tomater, pressat vitlök, fraiche och fond.
Krydda efter smak.
Lägg köttblandningen över potatisen och grädda ytterligare 15 minuter.
Servera rätten tillsammans med en go, krispig sallad.
Receptet hämtade jag här: http://viktinfo.wordpress.com/
Jag har aldrig varit nåt direkt fan av moussaka, men den här lät så god så jag kunde ju inte motstå att testa den. Å den var verkligen super god !!
Mycket mat blir det också för få pp.
Johan Alander..det var inte så länge sedan som jag fick upp ögonen för honom. Han var med på Efter 10 med Malou..vilken historia han berättade. Ingen lätt uppväxt där inte...Han har skirivit en bok också, om sin uppväxt, den är ett måste för mig att ...
Jag vill bara tipsa om en grejGroupon! En sajt där man kan få upp till 70% rabatt på allt mellan himmel o jord..från husgeråd till upplevelser.Som häromdagen tex..då fick jag ett erbjudande om en klippning,färgning/slingning & hårspa(huvudmassage mm)...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
|||
24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 |
30 |
|||
31 | |||||||||
|