Miss bidrottning

Alla inlägg under november 2010

Av bidrottning - 16 november 2010 09:34

Har haft en grymt jobbig panikångestattack igen :(
Började igår kväll och sen har jag vaknat titt som tätt hela natten.

Känner mig helt mör idag !!

Fy sjutton säger jag bara !!

Men solen skiner iaf :)

Av bidrottning - 15 november 2010 17:29

Nu kommer ännu ett tråkigt, klagande inlägg från mig..men det är skönt att skriva av sig med..sen om ni vill läsa eller inte avgör ju ni ;)

Idag hade jag tid hos BM för extra koll utav blodtrycket. Sista dagarna tycker jag att hjärtklappningen och oron blivit värre !! Oro över ALLT!! Ja det påminner mkt om hur jag kände för rätt så exakt 1 år sedan.

Detta tog jag då upp med BM och hon tog det verkligen på allvar.

Jag fick både en tid för EKG och en läkartid efter att jag varit hos henne :) det var väldigt snällt gjort tycker jag. Hon märkte väl min oro.

När jag först tog blidtrycket så visade det för högt..då blev det vila en 10 minuter ungefär..och då var det mkt bättre !!

Först var undertrycket 98 o en vila så var det 69.

Att det kan vara sån skillnad !!

Sen var det EKG, det såg fint ut sa hon men det slog fort och jag hade en puls på 120 eller nåt sånt där.

Blodtrycket tog hon där nere också och då visade undertrycket helt plötsligt 95 igen :( Jag blir inte klok på det där !! Hur det kan gå så upp o ner !??!

För att vara på säkra sidan så remiterade hon mig till "medicinsk klinik" tror jag det hette, i Norrtälje. Där de ska kolla närmare på detta. Ja men GE mig blodtryckssänkande känner jag bara !!! Så slipper jag gå och fundera på detta !

Skittråkigt inlägg...men ändå..HEj !

Av bidrottning - 12 november 2010 15:37

Ja vilken överraskning, för en lätt uttråkad ensam mamma.

När jag låg här i soffan, som mest uttråkad och kände mig allmänt ensam så ser jag Felicia   stå på trappen. (Jag låser alltid då jag är ensam hemma)

Då kom jag på ! Vi hade pratat i förra veckan om att hon kanske skulle komma hit några timmar idag eftersom det inte går någon buss ut till hennes pappa direkt efter skolan på fredagar. Då slutar de tidigare, kl 13.10 Men hit går det en buss   såklart ! Så istället för att hon ska driva runt så sa jag åt henne att kom hellre hem till oss då, så kan vi köra dig till bussen sen.

Men sen vart det inte något mer prat om det, och på Felicia själv så lät det varken bu eller bä..jag fick inget direkt svar.

Vilken TUR att jag var hemma !!

Så vi har tittat på 50 first dates, Felicia gillade den också jätte mycket !

Hon äter middag här och sen kör vi henne till bussen, kl 18.

Det här behövde jag, nu känns det inte så långt till söndag :)

Av bidrottning - 11 november 2010 15:53

Oj vad det har sparkats i magen, både igår och idag :)
Kanske sparkas lika mycket som vanligt men att jag börjar känna det mera nu, mysigt är det iaf även om det kan kännas lite obehagligt då hon sparkas rakt neråt ibland..då ilar det till liksom. Men det lever jag gärna med  

Förövrigt så är det 3 dagar tills Felicia kommer hem till oss igen och jag längtar redan ihjäl mig. Fick åka till skolan igår och hämta ett par skor som vi ska lämna tillbaka, blir nästan värre då jag träffar henne under tiden hon är hos pappa sin, då blir längtan mer påtaglig ! Nästa vecka är det utvecklingssamtal, det är aldrig någon oro när det gäller min bästa. Hon är toppen och har lätt för sig vilket är så skönt !! Men alltid roligt att höra såklart så det ser vi framemot :)

Sen måste jag ta ledigt för henne på fredagen för då är det begravning för Lisbet :(

Förövrigt så var mamma här en sväng idag, jag följde med henne till blomsteraffären för att beställa blommor till begravningen. Som är från mamma och mina syskon. När hon stod där vid disken och förklarade hur buketten skulle se ut så kom allt över mig igen, det har varit lugnt nu ett tag. När hon bakom disken sen frågade om det skulle stå nåt speciellt på kortet och mamma började läsa upp så fick jag gå därifrån...tårarna kom direkt !! Det är inte klokt ! Jag gråter för allt nu för tiden..jag kan verkligen undra hur begravningen kommer att gå?? Usch, börjar faktiskt bäva lite, även om det kommer vara väldigt vackert. Det är jag säker på !  

Sen handlade vi lite och efter det åkte vi hem hit och åt lite lättare lunch.

Nu har mami åkt hem och jag väntar snart hem Johan, idag blir det nog rester till middag..orkar inte göra nå annat. Så det får bli tacopaj idag med, jag gjorde en rackarns god igår ;P


Trevlig kväll !

Av bidrottning - 11 november 2010 11:58



 

Med Adam Sandler & Drew Barrymore. I vanliga fall är inte Adam Sandler nån favorit för mig, men i den här filmen gillade jag honom.

Filmen handlar om Henry, en kvinnokarl som lever på Hawaii och lever sitt liv genom att träffa kvinnor som är där på semester. Kvinnorna kommer och går ända tills den dagen Henry träffar Lucy, en vacker kvinna som han har en underbar date med. De skils åt med löftet om att träffas på samma restaurang och äta frukost nästa morgon. Allt verkar perfekt ända tills de möts på morgonen och det visar sig att Lucy inte har någon aning om vem han är eller något som hänt den senaste tiden för den delen. Det visar sig att Lucy lider av störningar i korttidsminnet efter en bilolycka för en tid sen. Men Henry är så tagen av henne att han beslutar sig för att försöka vinna hennes kärlek på nytt varje dag.



Av bidrottning - 10 november 2010 17:20

kanske nån av er har nå bra tips/råd??
Ska jag ta influensavaccin eller ej?? Då man är gravid är man ju tydligen riskgrupp.

Jag har aldrig tagit den tidigare och hade inte funderat på det heller om jag inte var gravid.

Går jag in på olika gravidforum så står det så olika, vissa har fått råd att vaccinera sig o vissa ett big no no !

Ja jag vet inte!!??!



Av bidrottning - 9 november 2010 18:58

Ja nu ligger det där vita lappmöglet på marken igen, när jag ser det nu så känns det som att det inte har varit någon sommar ! Känner mig inte alls redo för en lång kall vinter.
Vi har säkerligen fått 1-1,5 dm snö här i Roslagen. Var lite orolig att mannen inte skulle ta sig hem från jobbet..det är iaf en 7 mil med sommardäck. Men det gick fint, han kom väl hem en timme senare än vanligt med det var det värt !


Imorse hade jag lite kämpigt här hemma :) skulle till BM(på läkarens inrådan) och lämna urinprov. Eftersom vi inte hade nå direkt sterilt hemma så valde jag att inte pinka innan och man får ju inte ha pinkat 4 timmar innan.

Vaknade vid 03 tiden o funderade en kort stund om jag skulle gå upp på toa men orkade bara inte .

Så vid 08 när klockan ringde var jag riktigt nödig !!

08.45 fick jag äntligen lätta på blåsan ;) och vid en snabb koll på stickan så visade det ingen urinvägsinfektion, men det skulle även skickas iväg på odling.
sen hade läkaren skrivit att jag skulle tempas..vilket BM aldrig hade varit med om ! Men den visade ingen feber och ett blodtryck togs också..får en klump i magen nu varje gång. Det visade 155/80, vilket var skönt..o lite stressad var jag säkert också.


Nu ska jag se klart på Halv åtta hos mig.


På återseende !


Av bidrottning - 8 november 2010 12:50

Vilken kylig morgon vi vaknade till här i Roslagen idag.
-11 grader inatt och en bil full av is och såklart hann det inte tina upp tills jag skulle iväg. Hade en tid hos läkaren i Norrtälje idag kl 10.30

Jag berättade sist då jag träffade BM om mina flytningar, att jag tyckte det var så mycket. Så då bokade hon in en tid till läkaren. Å det var nå bakteriellt igen :( så jag fick den där jäkla Dalacin krämen..ja ja bra att det finns..hoppas det var sista gången nu.

Sen berättade jag för honom om järntabletterna jag äter, att jag fick sån magknip av dom, då gick han in o kollade i min journal, vad värdet låg på coh samtidigt då så såg han att blodtrycket hade varit lite i högsta laget hos Bm sist.
Så då ville han kolla det igen ! Jaha...direkt efter en gynundersökning är jag ju inte superavslappnad :O
Ja säg om jag nångång är avslappnad !!?
Iaf så visade blodtrycket på 155/99 !! Han såg väldans nervös ut på en gång..inte nog med det så hade jag en puls på 133 !!

Jaha.... han satt tyst ett tag och jag hann tänka en massa konstigt !
Sen fick jag gå o ta blodprov hos BM där och ett nytt blodtryck i vila.

Iaf, efter att ha legat på en brits i 15 minuter så visade blodtrycket på 143/73, det var ju mkt bättre !! Att det kan bli sån skillnad!?
Pulsen visade på 114 så den var ju fortfarande hög, men dock lite lägre mot innan.

 

Bm sa att jag skulle ligga kvar för läkaren hade sagt att jag inte skulle få gå hem förrän han hade tittat på blodtrycket hon tog.


Kan kanske vara därför som jag har den här jäkla hjärtklappningen, framförallt varje kväll. Det kan ju lika bra vara en slämng av panikångesten men...

De tyckte jag ska börja stressa ner..jaha?? Å hur går det till efter att ha stressat ständigt, alltid en inre stress i allt jag gör !

Jag kom hem tillslut:) men ska kontakta min vårdcentral(eller vad man ska kalla den, cykelverksta'n) för att de ska fortsätta kolla upp mitt blodtryck..tänkte ringa BM, hon borde ju lika gärna kunna göra det där?!

Nu ska jag krubba lite lunch !

 
Ovido - Quiz & Flashcards