Miss bidrottning

Alla inlägg under december 2010

Av bidrottning - 17 december 2010 15:20

Har dragit mig för att skriva om den här delen i utmaningen. Tycker det känns så svårt att skriva om sina drömmar..vad har jag för drömmar??

 

Att resten utav graviditeten ska gå bra och att det blir en välskapt flicka, såklart.

Att det ska fortsätta gå bra för Felicia i skolan, att hon får en bra utbildning och att det kommer gå bra för henne i livet.

Att mina överflödskilon ska försvinna en gång för alla efter att jag klämt ut den lilla(fast det är väl kanske ingen direkt dröm utan verklighet, det är ju faktiskt nåt jag kan styra över själv bara med lite jävlar anamma!! )

Att jag ska lyckas komma in på den utbildning jag vill och sedan få arbete.

Att min fibro ska vara snäll mot mig o låta mig jobba.

Att jag ska få bukt med min inre stress och panikångest.

 

Sen såklart att mina nära o kära ska få vara friska   

Av bidrottning - 16 december 2010 15:53

Såhär avslappnad som jag känner mig nu var det länge sen jag kände.

Var återigen hos läkaren nu på em, för han från medicinsk mottagning hade tydligen velat att de skulle följa upp det .

 

När jag tog EKG nu så visade pulsen på 90(NITTIO) istället för 133 !!

Å blodtrycket visade nu 137/80.

 

Än en gång har jag fått bevis på att det har med min inre stress och panikångest att göra. Nu är jag lugnare i kroppen och då visade detta bra.

 

Nu kan jag verkligen slappna av och lägga detta bakom mig...bara njuta av julen :) Underbart !! Det känns som att jag fått mitt liv tillbaka, ja faktiskt ! Ni ska bara veta vad detta stressat,oroat och givit mig ångest.

 


Av bidrottning - 16 december 2010 12:10

Julshowen igår var toppen ! Å mamman grät en skvätt, såklart :)
De var så¨duktiga allihopa.. men mest min tjej såklart..hehe

Hon är då inte alls lik mig som barn, jag var ju så blyg så blyg och skulle absolut inte ha ställt mig på en scen frivilligt !! För det var vad Felicia gjorde, de hade olika val inför den här julmarknaden, att pyssla o göra saker på tisdagen för att sen stå o sälja dem på marknaden eller att träna inför den här julshowen o sen spela upp den på marknaden..

 

Men tror ni jag blev nå less då!!? När vi kommer fram till skolan har jag ju glömt kameran:( Blev riktigt arg på mig själv !!

Felicia och två stycken till spelade tomtenissar i en tomteverkstad..Felicia spelade "Fjant" som jämt somnade..hehe

Hon är så rolig när hon ska förställa rösten, för hon låter precis som dag-Otto då, en av hennes idoler :)

Så även igår..

 

Det var två föreställningar, å vi tittade på bägge två då det var -20 grader ute och och alldeles för dåligt klädda var vi. I andra föreställningen märktes det att de var varma i kläderna, Felicia sa en hel del andra saker som hon inte sa i första och den andra tjejen hon spelade emot såg lite konfundersam ut mellan varven..då sa Felicia efteråt att hon imporvicerade lite..hon tyckte det var så tråkigt att säga samma..så hon la till lite annat..haha Så gör en äkta skådespelare !

 

Efteråt kom det ett par föräldrar fram till mig o sa att de tyckte Felicia var jätte duktig och de trodde hon kunde bli nåt inom teater, Felicia blev ju såklart glad att höra det ! Man kanske skulle leta upp nån teatergrupp?

Sen när vi kom hem tittade vi på menlösa bönderna, herregud säger jag bara !! Att det finns så tafatta människor!!?

 

Idag bar det iväg till Stockholm för Felicia o hennes klass, de skulle till Naturhistoriska. Gillar inte att hon är ute på vägarna i det här vädret..men men. Sen i em ska de ha avslutning för henne på fritids.

 

Jag var nyss hos BM för blodtryckskoll, det höll sig fint idag..167/90 INNAN vila..så allra helst övertrycket hade garanterat sjunkit lite till om jag hade vilat. Det känns bra.

Den 29e är det dags för glukosbelastning för mig och ett riktigt BM besök med mätning av mage igen o hjärtljuden.

 

I em ska jag tillbaka till VC(ett jävla åkande) för EKG, vilket jag tycker känns rätt så onödigt, men men..jag lär väl.

En liten update ! Utan bilder tyvärr :(

 

 

Av bidrottning - 15 december 2010 15:09

Ikväll ska vi till skolan på julmarknad.

I tisdags(igår) pysslade de hela dagen och idag ska de sälja sina alster :) sen ska även Felicia uppträda i en julshow som ska bli riktigt roligt att se :)

Jag sov ett par timmar idag också så nu känner jag mig relativt pigg faktiskt.


Det blir tidigare middag(kokkorv o potatismos) eftersom Felicia ska vara i skolan redan kl 17 då de ska öva en gång till på showen..för oss andra öppnar portarna kl 18.


Just nu sitter jag med datorn i knät o tittar på en uppspelt unge som spelar bowling på Wii.."Åh mamma, kolla KOLLA kolla, jag fick striiike!!""Haha...


Sen är jag även inne på den här sidan o kikar http://www.babyshop.se/system/search/search.asp?m=17&gclid=CMCZu6e37qUCFYMTfAodGhccqw
Det finns så mkt gulligt, bland annat några nappflaskor som jag vill ha, eftersom mjölken tog slut sist, från en amning till en annan så ska jag vara förberedd o ha flaskor o ersättning hemma från början !

Sen är det även ett bäddset till spjälsängen som jag har kollat in, inte speciellt billigt men va fan ;)

Jag är också ute efter ett spjälskydd..hade ett till Felicia som jag lånade ut till brorsans barn då hon kom..men nu vill jag ha ett nytt..hehe Lite nytt vill man ju ha också. Har sett ett riktigt gulligt med spöket laban.


Å sen..mest av allt !!!Längtar jag efter lillhjärtat i magen ! Tänk att vi snart ska få en ny fantastisk liten varelse i vår familj, känns obeskrivligt när jag tänker på det. Jag är så otålig nu så vet inte hur jag ska orka vänta tills mars !!? Men det går fort..det vet jag.


  




Av bidrottning - 15 december 2010 14:27

Den här utmaningen har jag ju gjort tidigare..så intressant är det väl inte?

Men, here we go again då !

 

Svarta thigts

En grön mammatröja

underkläder strumpor

 

skit kul va!?? Haha

Av bidrottning - 14 december 2010 09:24

Dag 13 i utmaningen och den här veckan har jag ovanligt mkt inplanerat och allt har med sjukvården att göra..så lite roligare saker hade det väl kunnat vara..men men..

Måndag: Inget speciellt på agendan, å det var väl tur det. Var fruktansvärt trött igår !!

 

Tisdag: ska åka in till Norrtälje o handla lite smått med Felicia. Kl 15.30 har jag en tid till en dam(tjej) som ska leda en PÅ-grupp med start i januari. Så jag ska träffa henne och höra mer om vad det går ut på och hon vill höra lite om hur jag upplever panikångesten.(Det här känns givande)

 

Onsdag: Bara en dag hemma, kanske en fika med en vän?
På kvällen är det julmarknad i skolan och Felicia ska också uppträda i en julshow, så dit ska vi kl 18.

 

Torsdag: Förrutom snökaos som ska komma så ska jag 11.30 till BM för att ta blodtrycket, så det är inte nåt speciellt roligt besök. Inget lyssnande av hjärta eller så. Sen ska jag till VC 15.15 för att göra ett nytt EKG. De ringde från VC igår o ville kolla upp detta lite då o då med tanke på min puls..vad jag fattade behövdes ju inte det utav läkaren på medicinska kliniken..men men...det kanske kan vara bra.

 

Fredag: Ett nytt besök hos psykologen, sen på kvällen ska jag o Felicia mysa till det med nåt riktigt gott då Johan är på julbord med jobbet på Johannesbergs slott.

 

Lördag: Åker tidigt upp till Sandviken, för att kl 10 ha urnedsättning för Lisbet.


Söndag: Åker hem igen från Sandviken.

Av bidrottning - 13 december 2010 17:03

Idag tror jag att det är ommöblering i magen, det är en väldig fart där inne. Magen står åt alla håll, så mysigt !!

Hittintills har bebisen varit väldigt lugn faktiskt..så det är skönt att känna att den kan rumla om också :)

Här kommer lite info i den vecka jag är i nu.


Kroppen: Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu en bit ovanför naveln. För många fortsätter brösten att vara spända och lite ömma under hela graviditeten och det kan rinna lite vätska från dem. Extra fett lagras i brösten och dess körtlar växer.
Många kvinnor blir andfådda, då de fått en ökad blodmängd i kroppen.
Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.

Barnet: Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont.
Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Barnet väger mellan 900 gram och ett kilo. Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk.

Förlossningsförberedelse:
För att ha gott om tid att mentalt och fysiskt förbereda sig inför förlossningen är det bra att boka en kurs nu. Det finns mycket att välja på, till exempel yoga, vattenträning eller profylax. Innan ni väljer kurs så prata med din partner om vad ni behöver och vill ha. Profylax fokuserar till exempel mycket på partnerns roll medan yoga kan vara bra fysisk träning.

Av bidrottning - 12 december 2010 20:13

”Jag är med och tävlar i Carolinas Julkalender om en valfri skötväska från Willvin 
(värd upp till
1095 kr)!  Var med och tävla du också!” 

  

Ovido - Quiz & Flashcards