Miss bidrottning

Alla inlägg under december 2010

Av bidrottning - 6 december 2010 16:28

Är man kristen om man tror på ett liv efter döden?

I så fall är jag kristen. Men mer än så är det inte. Går inte i kyrkan annat än vid, dop, bröllop,begravning etc. Nångång har det hänt att jag gått nån julotta, men det händer inte ofta då det är så hiskeligt tidigt !

 

Men ett liv efter döden tror jag absolut på ! Det känner jag så starkt, att det ÄR så. Sen om det beror på min egen rädsla för döden, att inte veta vad som händer. Att det är en önskan att det ska vara så. Men nej, tänk bara de där krumelurerna som gud kom på, som vi har i öronen, skulle han då vara så fantasilös att det bara blir svart sen?? Nej det tror jag inte alls på och min tro gör mig lugnare. Att det är nåt fint vi kommer till och att vi på nåt vis kommer i kontakt med nära o kära som en gång stod oss nära men gick vidare innan en själv.


Jag tror defintivt att man är "med" även fast man  är död. Det var ju inte för intet som jag sa till Lisbet att gå ut från toaletten när jag skulle göra tvåan...haha.
För då kände jag hennes närvaro och gör det rätt så ofta faktiskt. Likaså min mormor har jag känt närvaro av flera gånger. Svårt att beskriva i ord..men har känt ett vinddrag en gång tex..o som att någon stod väldigt väldigt nära mig..sen en beröring på armen också mormors doft, så som hon luktade.

 

Ja ni kanske vill spärra in mig, men detta är min tro   

Av bidrottning - 6 december 2010 10:17

Det var banne mig den där jäkla mVC-läkaren som skrämde upp mig angående pulsen o blodtrycket !! Fy sjutton..skulle helst inte vilja gå till han igen..men måste väl snart för mina flytningar(ursäkta infon) börjar bli FÖR mycket igen..en kur med dalacin IGEN kanske*suck*

I ALLA FALL !  Så var jag i Norrtälje imorse, kl 08 hade jag tid hos en läkare på medicinska mottagningen. Började med att ta ett EKG.

Det visade som vanligt att hjärtat slog för fort, en puls på 123.

Men inget farligt..eller konstigt fort sa han för man har oftast högre puls när man är gravid. Å upp till 20 slag extra är ok(normalt) men jag har ju ytterligare lite högre, men inget han reagerade på.

Hjärtats rytm var bra annars. Blodtrycket låg på 140/90, helt ok sa han.

Inget man medicinerar för..då skulle man komma upp i 160/100.

 

Men han föreslog vila, ja inte vila som att bara ligga utan inte utsätta mig för stress, å det känner jag att jag inte pallar heller. Nu kan jag inte göra annat än det som känns ok för mig.

 

Men det känns skönt iaf, nu måste jag ju lita på honom. Vilket jag har svårt att ta in..haha Jag är inte klok !

Tur man ska till psykolog imorrn..hehe

Men nu känner jag då istället när jag kommit hem, börjar varva ner att PÅ kommer istället..yrsel framförallt. Mitt stora fel sitter i huvudet ! Så är det ! :)

 
Av bidrottning - 5 december 2010 17:54

Inte så svårt val, när man som mamma ska skriva om ett fint ögonblick i sitt liv. Ja det behöver kanske inte vara fint eller betydelsefullt..men det är det första jag tänker på.
Det är när min älskade dotter Felicia föds.


Jag var beräknad den 8e juni-2000 men vattnet gick på morgonen, 9.30 den 4e juni.
Jag minns det som igår..jag vaknade...var påväg till toaletten, då liksom knäppte det till i underlivet(svårt att beskriva) så rann det vatten längs benen. De som undrar hur man ska veta när vattnet går behöver inte fundera, man märker det ! :)

Vi ringde BB(Danderyd) och de bad oss komma in för en koll.

Vi fick ta med plast som jag fick sitta på i bilen för det var inte lite det kom. Påvägen ut minns jag att vi träffade en granne, vi stod där i godan ro och pratade, medans mina byxor blev mer o mer blöta..haha tur det var varmt ute ! Ja ingen stress i kroppen på den tiden inte. Jag var förövrigt 22 år.


Vi kom iaf in till BB och jag minns att vi fick stå i korridoren ett tag o vänta på en sköterska, det blev med en gång en stor pöl efter mig så sköterskan fick hämta moppen:) o så sa hon att hon inte varit med om maken om mkt fostervatten...haha

Jag fick säkert en ctg kopplad runt magen och de gjorde en gynundersökning..minns inte riktigt. Men inga värkar hade kommit igång iaf..så vid 13.30 tiden sa de att de tänkte skicka hem oss, så fick vi komma tillbaka när värkarna kom igång. Jag kände ju verkligen att jag ville stanna, det var ju ändå en 5-6 mil att åka. Vet inte om det var nervositet över att åka hem som gjorde det men kl 14 kom värkarna igång så vi fick stanna :)


Jag satt länge för mig själv o bara andades lustgas minns jag, spydde endel när hon nådde spinaetaggarna. Min mamma har tydligen också alltid gjort det. När de kom in för att göra en koll så var jag öppen 8 cm!! De sa att jag var en sån som jobbade i det tysta..hehe . Min smärttröskel är rätt så hög måste jag säga själv.
Men efter det blev det nästan lite olidligt..de testade TENS, men de jäkla plattorna var ju bara ivägen...Så jag fortsatte med min lustgas..

Runt 20 tiden var jag öppen 10 cm o kunde börja krysta, det var DÄR det riktigt jobbiga kom för mig för det tog sån tid ! 20-30 minuter är väl en vanlig tid, jag höll på i 4 timmar ! Mot slutet var jag så slut minns jag !!
De sa att akupunktur i lilltån kunde hjälpa, så man fick igång det där lilla extra..för jag hade liksom inte det sista som krävdes.

Å det hjälpte visst ! Kl 00.14 är hon född. Så 10 timmar tog det från att första värken kom. Rätt så lagom förlossning och hoppas den här blir lika.


En sak jag minns som lite smårolig var att innan vi åkte så ringde jag mamma o berättade att det var dags. Så hon gick väl som på nålar hemma. Hon hade tydligen ringt in några ggr o frågat hur det gick, men mot senkvällen kunde hon väl inte hålla sig längre..så på slutet i krystningsarbetet stövlade mamma,pappa och lillebror på 11 år in i förlossningsrummet...haha!!

Barnmorskan hade frågat om det var ok att de kom in och det hade jag tydligen svarat JA på..ja inte gjorde det mig nåt, annat än att pappa o lillebror var ute därifrån rätt så fort :D
Mamma satte nere i hörnet och var med då Felicia kom ut, sen hade det med fikakorg som vi fikade på efteråt.

Detta var mitt största ögonblick, 2000-06-05  

Av bidrottning - 5 december 2010 17:42

BLÄÄ vilken pissdag !!

Idag skulle jag ha haft ett par gravida brudar här på fika, men efter en natt med lite sömn(vet inte varför) , halsbränna o illamående då jag vaknade så fick jag lov att ställa in.
Sen har det bara blivit värre o värre..känner mig febrig i kroppen, fast jag inte har feber. Illamående som faan mellan varven o helt slut !! Gråter för allt !! Kan komma på mig själv med att tårarna rinner..helt utan anledning..känner mig helt slut i hela kroppen OCH som människa .
Pratade med mamma i telefon tidigare och hade fullt upp med att inte låta henne höra att jag grät..


Till råga på allt så åkte Felicia till sin pappa nu   Det blir så tyst o tomt här .

 

Imorgon ska jag till doktorn om min höga puls, blodtryck o hjärtklappning. Orkar inte med all jävla skit !! Vill må bra !


Psykologen på tisdag, kan behövas ! Om jag orkar ta mig dit, mår jag såhär illa så skiter jag i det !



Av bidrottning - 4 december 2010 20:48

Dagens rubrik i utmaningen "Min bästa vän"
Det här med att ha en bästis ändras ju när man blir äldre, iaf tycker jag så.

Vänner var mkt viktigare när man var yngre tycker jag. Visst ! Så klart vänner är viktigt fortfarande och jag är lyckligt lottad som har några extra nära vänner, vänner som inte ställer krav, som inte begär. Vänner där det kan gå dagar, veckor, månader utan att man ses..men när man väl gör det så tar vi upp kontakten där vi slutade. Inget som känns krystat eller konstigt. Går det månader mellan att man ses så kommer aldrig tvivel om man fortfarande är vänner..det är riktig vänskap för mig  


Men min allra allra bästa vän måste jag säga är Johan. Han är den som står mig närmast, som jag kan vara hur som helst med. Arg, ledsen, glad, nervös, orolig, tyst,arg...ja ni vet. En del utav mig liksom. Han är min trygghet...och bästa vän . Den personen som sett alla mina sidor .

Av bidrottning - 4 december 2010 12:13

Hej på er ! Idag är det lördag och hittintills har det väl inte hänt speciellt mycket här hemma. Vaknade runt 9 tiden, ätit frukost, karln har skottat all ytterligare snö som kommit, jag har duschat o sen slappat i soffan. I dag är det lite turbulens i magen igen *skönt* Var lite väl lugnt igår tyckte jag. Det gillas inte !


Felicia sov över hos en kompis inatt, men runt 13 tiden ska vi hämta henne för att sen åka ut till Singö och gratta lillebror Simon som fyllde år för några dagar sen. Vi får väl se vad han bjuder på ;) för mamma jobbar.


Ja så mkt mer har jag inte att berätta...annat än att det var skit kul att byn's Minnah gick vidare till final! Kul att hon sätter Hallstavik på kartan, ja sen var hon himla bra igår också tycker jag !! Jay är ju grym !! Han kommer ju vinna detta, som sig bör. Men det får han gärna göra för det är oftast tvåorna det går bättre för iaf :) Inte ofta man hör så mycket om de som vinner Idol.


Ha nu en fin lördag alla !

Av bidrottning - 3 december 2010 14:18

  

Å då ser magen ut såhär..mörk bild men det gör inte mig nåt för mindre syns det utav mig ;)

Av bidrottning - 3 december 2010 14:02

Den här dagen blev en tråkdag. Skulle egentligen ha åkt in till Anna(min kusin i Norrtälje) men eftersom bilen beter sig som den gör så vågade jag inte dra iväg in dit. Ja ni som är vän med mig på Fb vet vad det handlar om, för er andra så tycker den nu för tiden att det är himlans roligt att lägga av i korsningar eller så fort jag saktar in..typ krypkörning..då lägger den av. Att då stå vid ett rödlyse i en stad med en massa bilar känns inte så uphetsande. Hittintills har den ju startat varenda gång..men man vet ju inte. Johan ska ringa bildoktorn så den får komma in på en service.


Nog pratat om bilen, men det var därför jag blev hemma.


Körde Felicia till skolan som vanligt imorse. Sen åkte jag hem, som vanligt :) och åt frukost framför nyhetsmorgon och datorn.

Sov sen nån timme för huvudvärken började göra sig påmind, har ingen energi nuför tiden !! Är trött hela tiden och det spelar ingen roll om jag så sover 2 timmar på dan så somnar jag ovaggad vid 21-21.30


Åt lunch(korv o makaroner) och tittade på ett par råddjur som gick här utanför på tomten och åt på ett par buskar.

Sen överraskade jag Felicia och hämtade henne vid skolan kl 13, så slapp hon åka bussen hem.

Då stannade vi även till vid ica för att handla lite. Det är ju myys fredag och med det menas chips o dipp till kvällen !! *Förövrigt min stora last som jag nu försöker hålla mig till varannan helg*
Till middagen ska vi också lyxa till det med fläskfile och hasselbackspotatis, vitlökssmör o sallad med feta. *Jag älskar*

Sen blir det Idol tittande ikväll, hoppas på att vår Hallsta-Minnah blir kvar i tävlingen. Men jag tror knappt det.


Ja det var inte nån speciell händelserik dag som denna utmaning inföll..men sånt är livet ;)

  



Ovido - Quiz & Flashcards